Bukósisak plexi (fólia, polírozás)

Karcos bukósisak plexi

Ez a plexi esésnél karcolódott össze: kuka. A bukósisakkal együtt

Mennyire karcálló, páramentes, lehet-e polírozni a bukósisak plexit és divat-e a színes fólia?

Szinte minden bukósisak plexire rá van írva, hogy karcálló. Ugyanakkor egy éles tárggyal bármelyiket össze lehet karcolni. Akkor hogy van ez?

Mitől lesz karcos a bukósisak plexije?

Használat során a plexi rengeteg tárggyal ütközik: apró kavicsok, bogarak, levegőben szálló homokszemek, koromrészecskék. Folyamatosan rongálja valami a külső felületét, de nem ezek okozzák a legtöbb karcot. A tulajdonosok hanyagsága (pl. valaki zsák nélkül bedobja a sisakját a robogó ülése alá), figyelmetlensége (pl. leejtés) vagy helytelen tisztítás miatt szoktak maradandó sérülések keletkezni a plexi felületén.

Van-e karcálló bukósisak plexi?

Márkás sisakok (pl. AGV, GIVI, Shoei, Arai, Schuberth, Nolan) plexijei jóval strapabíróbbak, ugyanakkor drágábbak is, mint a noname sisakoké, a külső felületre felvitt karcálló réteg miatt. Bár karcálló a bevonat neve, csak rendeltetésszerű használat esetén ad valódi védelmet. Ha ráejtesz valamit, odavered egy éles, kemény tárgyhoz, szivaccsal vagy kemény papírtörlővel, esetleg rossz autó-szélvédőtisztítóval mosod, az is megsérülhet. Ellenben ha odafigyelsz rá, hogy ne érjék ilyen balesetek, a plexi akár a sisak teljes élettartamát kiszolgálhatja.

Karcálló bukósisak plexi

Karcálló bukósisak plexi jelölése

Mivel kell tisztítani a bukósisak plexijét?

Kifejezetten plexi tisztítására való folyadékokat a legtöbb motoros boltban kapsz. Ezek olyan alkoholmentes (az alkohol károsan hat a páramentesítő rétegre) tisztítószerek, amelyek gyorsan és hatékonyan feloldják az olyan makacs szennyeződéseket, mint a plexire rászáradt bogármaradványok. Ha nincs ilyen kéznél, akkor sima langyos, szappanos vízzel tiszítsd a plexit. Az nem tesz kárt benne, csupán némi türelmere van szükség, míg feloldja a szennyeződéseket, mert nem hat olyan villámgyorsan, mint az előbb említett tisztítószerek.

Bukósisak plexi tisztító

Ha már karcos a plexi

Jó látási viszonyok között nem is annyira zavaró egy karcos plexi, hacsak nincs pont a szemed előtt egy mély karcolás. A bajok sötétben/esőben kezdődnek igazán. Az apró karcolások a kevés fényt útját megtörik, tovább rontva az amúgy is rossz látási viszonyokat. A sziluettek elmosódnak, az olyan fényforrások, mint például egy féklámpa hatalmas fényfoltokká nőnek. Ha nem szeretnél emiatt balesetet szenvedni, ne motorozz karcos plexivel!

Karcos bukósisak plexi éjszaka

Bukósisak plexi csere

Teljesen normális dolog, hogy a plexi hamarabb elhasználódik, mint a bukósisak többi része. Éppen ezért bármikor vehetsz újat. Arra figyelj, hogy ahány sisakmárka, annyiféle plexi (sőt, márkán belül is többféle lehet). Ha neked mondjuk GIVI márkájú sisakod van, nem lesz rá jó az AGV plexije. Érdemes megbízható, nagy múltú cégnél vásárolnod bukósisakot, hozzájuk bármikor visszamehetsz, ha valamilyen alkatrészre, kiegészítőre van szükséged. Ha a sisakod már elmúlt 10 éves és nem kapsz hozzá plexit, ne lepődj meg! Hivatalosan 3-5 év használat után le kellene cserélned, nagyon öreg bukókhoz nincs értelme alkatrészt venni, és ezért a boltok nem is tartanak.

Bukósisak plexi polírozás

A műanyag plexi könnyen polírozható, de csak a hajszálkarcoknál kaphatsz kielégító végeredményt. A mélyebb karcok kipolírozása már más tészta. A hiba eltűntetéséhez az anyag vastagságából kell elvenned, ennyivel vékonyabb lesz a plexi. Ha van rajta karcálló réteg és az megsérült, csak azzal együtt lehet eltűntetni a hibát, ezért elveszíti ezt a tulajdonságát. A mélyebb karcok, ha el is tűnnek, általában helyükön a plexi torzítani fog, és így a több órai pepecselés ellenére végül mégis a kukában köt ki. Jobban jársz, ha veszel egy újat.

Sötétített bukósisak plexi

Sötét bukósisak plexi kontra beépített napszemüveg

Az utóbbi évek leginnovatívabb bukósisak-fejlesztése a beépített, fel-lecsapható sötét napvédő plexi. Ma már a legtöbb városi, túra és sport-túra bukósisakban megtalálható ez az extra, ezzel együtt a színes, sötét külső plexik forgalma egyenes arányban csökkent. Persze vannak olyan sisakok (pl. versenycélú fejvédők, amelyeknél az alacsony súly fontosabb), ahol még mindig a külső plexi cseréjével kell megoldani a szem védelmét az erős fénytől. És olyan is van, akinek nem jön be a látómezőnek csak egy részét takaró belső „napszemüveg”, illetve nagyon fontosnak tartja a külső megjelenést (A bukósisakokat rendszerint sötét plexivel fotózzák, úgy tényleg jobban néznek ki). Sötét plexit szinte minden gyártó kínál a sisakjaihoz, de mindig ráírják a figyelmeztetést: „Csak nappali használatra!”.

Sötétített bukósisak plexik

Sötétített bukósisak plexik

Színes bukósisak plexi fólia

Az autóknál szokásos színes fóliával való sötétítés mennyire működik bukósisaknál? Működik. Megfelelő odafigyeléssel és kézügyességgel anélkül lehet feltenni a plexire, hogy buborékok kerülnének alá. A fólia kevésbé karcálló, mint a plexi felületére felvitt karcálló réteg (ha van rajta), ezért ezután nagyobb odafigyeléssel kell tisztítani, kezelni. Mielőtt azonban beáldoznád az egyetlen bukósisak plexidet fóliázásra, ne feledd: minden motorosnak szüksége van egy színtelen plexire is! Ha az egyetlen plexid sötét, megszívatod magad, mert azzal éjszaka nem sokat fogsz látni! Este a sötétítés drasztikusan csökkenti a látótávolságot, nem fogsz tudni továbbmenni vagy fel kell hajtanod a plexit, hogy láss, akkor viszont kifújja a szél a szemed vagy telemegy bogárral. Vegyél inkább egy pót plexit, egyből sötétet, olyat minden sisakhoz lehet kapni.

Páramentes plexi

Alsókategóriás bukósisakok plexijénél rendszerint semmiféle párametességről nem beszélhetünk. Ez napos, meleg időben nem is szokott gondot jelenteni, de hűvös, nedves körülmények között (pl. hajnalban vagy esőben) csak egy kattanásnyira nyitott plexi, vagyis az ennek következtében létrejövő huzat ment meg a lecsapódó párától átlátszatlan plexitől. Másik megoldás, ha valamilyen páramentesítő anyaggal (pl. spray) rendszeresen kezeled a plexi belső felületét.

Néhány gyártó eleve egy vékony páramentes fóliával vonja be bukósisak plexijeit (pl. AGV). Ez a réteg bizonyos mértékig ellenáll a lecsapódó nedvességnek, de extrém esetben (nagyon hideg vagy hóesés) szükség lehet rá, hogy nyitva legyen az állszellőző, hogy segítse a kilégzett, meleg levegő cseréjét. A páramentes fólia az évek során veszít képességéből. Ha szükséges, cserélni kell.

Pinlock betét

A létező legjobb módszer bukósisak plexi páramentessé tetelére. Csak bepattintod a plexi belsejébe a második réteget, és a párásodás egy csapásra megszűnik. Jellemzően azok a motorosok használják, akik sokat mennek éjszaka, esőben, hűvösben vagy bukósisakjuk eleve hajlamosabb a párásodásra. Egyes márkák alapból ilyen betéttel adják sisakjaikat, hogy elejét vegyék a kellemetlenségnek, másoknál Pinlock-előkészített a plexi, vagyis a betét rögzítéshez szükséges kis pöckök gyárilag a plexin vannak.

A Pinlock-nak van árnyoldala is: csökkenti a látóteret, mivel nem az egész plexit fedi le, illetve évek alatt kilazul, lötyögni kezd, néha még a plexit is összekarcolhatja.

Pinlock páramentes betét

Pinlock, a páramentesítő betét

Konklúzió:

Megfelelő gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakember profi felszereléssel és szerszámokkal képes lehet rá, hogy felpolírozzon egy karcos plexit vagy befoliázza sötétre a sima víztisztát. Neki viszont annyit kell fizetni egy ilyen munkákért, amennyiért érdemes inkább elgondolkodni egy vadonatúj, eleve karcmentes, garantáltal UV400-as védelmet nyújtó színes plexi beszerzésén. A páramentességet viszont csak a plexi vagy a páramentes betét cseréjével lehet visszaállítani. Különben marad a páramentesítő spray-vel való fújkálás.

Kérem az 5000 forintos bukósisak vásárlási kuponomat!